Home | Sign Up | Log In | RSSSaturday, 2024-04-27, 5:32 PM

My site

Site menu
Tag Board
Our poll
Rate my site
Total of answers: 1
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2014 » April » 17 » Charlotte Brontë ( Šarlotė Brontė) Džeinė Eir
3:29 PM
Charlotte Brontë ( Šarlotė Brontė) Džeinė Eir

  
 

Mano įvertinimas: 5/5 ( 1- ne kažką, 2- pusė bėdos, 3- normali, 4- gera, 5- super, paliko įspūdį)

Komentaras: Tikrai verta dėmesio knyga. Skaitydama taip įsijaučiau į Džeinės vaidmenį, kad nepastebėjau kada knygą baigiau skaityti. Tas dienas, kai skaičiau manyje gyveno Džeinė Eir, O GAL GYVENA IKI ŠIOL... Pamoko, kad grožis slypi žmogaus viduje, o ne išorėje.

Knygos vertinimas

Man patiko. Veiksmo nebuvo daug.Emocijos buvo išreiškiamos labai aiškiai ir išsamiai. Skaitydama šią knyga supratau, kad dabar jaunimas elgiasi savavališkai, nebegerbia net savo tėvų. Ši knyga parodo, kad norėdamas, bet kuris žmogus gali pasiekti ką tik nori, tereikia įdėti į tai pastangų. Kaip ir Džeinė- neturėjo nei pinigų, nei ją palaikančių tėvu, nei gražios išvaizdos. Tačiau tapo guvernante, susirado mylimą žmogų. Taip pat parodo kiek daug gali meilė - jos dėka Rodžesteris praregėjo.

Pagrindiniai veikėjai


Džeinė Eir- aprašomas jos gyvenimas nuo pradinių klasių iki 30m. Turtingo pono dvare dirbo aukle. Gyveno našlaičių namuose. Neturinti didelio grožio, bet mokanti labai gražiai piešti.

Ročesteris- turėjo 8 metų dukterį. Jis buvo turtingas. Jį pažinojo visi kilmingi žmonės.
Adelė- Ročesterio dukra. Džeinės auklėtinė. Jai 8 metukai. Labai stropi, kultūringa mergaitė.

Apie knygą


Ši istorija yra apie našlaitę mergaitę Džeinę, užaugusią internate ir gavusią guvernantės darbą turtingo vyro Rodžesterio pilyje. Neilgai trukus Džeinė ir rūmų šeimininkas Rodžesteris įsimyli vienas kitą. Tačiau jų meilei sutrukdo ilgai saugota šeimininko paslaptis- jo išprotėjusi žmona, kurią jis laikė uždarytą palėpėje. Visą tai sužinojusi Džeinė skubiai susikrauna daiktus ir išvyksta pradėti naujo gyvenimo. Po keleto metų Džeinę nusprendžia aplankyti poną Rodžesterį, tačiau nuvyks, sužino kraupią žinią- pilis sudegė. Sužinojusi, kad Rodžesteris gyvas ji pasiryžta jį surasti. Ir randa. Atokiame namelyje, vienas, sužalotas gaisro, aklas. Pamačius jį, Džeinė vėl pajunta, kaip stipriai jį myli ir pasilieka kartu su juo. Po metų gyvenimo meilėje, Rodžesteris vėl praregi - jį išgydo meilė!
Įsimintina scena
1.Ročesteris ir Džeinė eina į bažnyčią susituokti. Ceremoniją stebi patys artimiausi jo giminaičiai. Kunigas kalba žodžius iš biblijos. Staiga į bažnyčią įbėga žmogus su dokumentu, įrodančiais kad , Ročesteris yra susituokęs. Visi nustemba , o nuotaka išėjusi iš bažnyčios bando pabėgti, bet ją sulaiko dvaro šeimininkas. Jis jai viską paaiškina ir nuveda į palėpe,kur gyvena jo žmona-pabaisa. Ročesteris maldaudamas prašo atleidimo iš Džeinės, bet ji ant rytojaus pabėga iš dvaro.

2.Naktį Džeinę prižadino iš koridoriaus sklindantys žingsnių garsai. Jai pasidarė įdomu ir išėjo pasižiūrėti kas ten vaikšto. Išėjusi užuodė dumų kvapą. Ir bėgo pasižiūrėti kas dega.Pasirodo degė Ročesterio kambarys, o jis pats miegojo. Džeinė prižadino jį ir ėmė su paklode gesinti ugnį. Taip auklė išgelbėjo turtuolio gyvybę.


Į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Man ši knyga įsiminė labiausiai dėl to, kad meilė gali bet kada užklupti ir nepriklauso nuo tavo turtingumo. Kad ir po skaudžios netekties, malonu grįžti prie mylimo žmogaus. 

Šios knygos autorė yra gerai žinoma Anglijoje. Pagal šią knygą yra sukurti filmai. Džeinės Eir istorija, parašyta 1847 m., įdomi ir šiandien: prieš keletą metų romanas buvo įtrauktas į populiariausių visų laikų Didžiosios Britanijos knygų dvidešimtuką. Romanas daug kartų ekranizuotas. Pati žiūrėjau 2011 ir 1996 ekranizacija.

Views: 832 | Added by: Salvia | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
Log In
Search
Calendar
«  April 2014  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Entries archive
Site friends
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples

  • Copyright MyCorp © 2024
    Create a free website with uCoz